Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

“Maggi” goveđa supa nema halal certifikat

15/06/2015

Kompanija “Nestlle” saopćila je danas da se desio propust s deklaracijom na “Maggi” goveđoj supi 53 grama te da je na originalno, ispravno pakiranje, greškom dodana neusklađena etiketa što je propust pri izradi pakiranja.

– Naime, na originalno, u potpunosti ispravno pakiranje, greškom je dodana neusklađena etiketa što je čisto propust pri izradi pakiranja. “Maggi” goveđa supa 53g ne posjeduje halal certifikat. Našim potrošačima nastojimo osigurati potpune i transparentne informacije kad je riječ o sastavu proizvoda te se iskreno izvinjavamo za sve neugodnosti nastale ovim nenamjernim propustom s naše strane – naglašavaju iz te kompanije.

U saopćenju za javnost navode da je „prema internim analizama koje su odmah poduzete, riječ samo o jednom lotu proizvoda kojeg smo odmah odlučili dobrovoljno povući s tržišta“.

– Također, pozivamo potrošače koji su kupili ovaj proizvod da se jave u distributivne centre gdje će za svaki kupljeni proizvod dobiti zauzvrat “Tarhana”, supu za predstojeći ramazan – ističe se.

Na naknadno dodanim naljepnicama Maggi goveđe supe sa rezancima izostavljeno je da ona sadrži svinjsku mast.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.