Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Magla jutros stvara probleme vozačima u BiH

BiH

vremenska-magla1

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno suh i mjestimično vlažna kolovoz. Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a na graničnim prijelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Danas se održava međunarodna biciklistička trka Beograd-Banja Luka. Takmičari će se tokom dana kretati na relaciji Teslić- Doboj-Derventa-Prnjavor-Laktaši-Banja Luka. Apeluje se na vozače koji se budu kretali navedenim dionicama, da voze oprezno i poštuju uputstva osoba iz pratnje.

Zbog produženog vikenda i nastupajućih prvomajskih praznika očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, na dionicama prema aktuelnim izletištima, tako i na graničnim prijelazima.

Povodom međunarodnog praznika rada, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine do 2. maja do 24 sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvaja se autoput A-1 dionice Bojnik-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići). Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima: M-17 Žepče-Maglaj, M-18 Simin Han-Priboj i M-17 Jablanica-Mostar.