BiH

BIHAMK

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim putevima u BiH

17/01/2022
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu, dok je na dionicama u višim planinskim predjelima mjestimično zaleđen kolovoz, javlja Anadolu Agency (AA).

Magla smanjuje vidljivost na autoputu A-1 Zenica – Sarajevo sjever, kao i na putevima na području Ključa, Sanskog Mosta, Viteza i Kiseljaka.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo – Kladanj (Olovske Luke), Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno – jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.