Prognoza vremena

Stiže naoblačenje koje u BiH donosi novi snijeg, jutra će i dalje biti hladna

Od ranih jutarnjih sati snijeg u Sarajevu ne prestaje padati
03.12.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od ranih jutarnjih sati snijeg ne prestaje padati u glavnom gradu BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od devet do 13

U Bosni i Hercegovini danas prijepodne prolazno povećanje oblačnosti, dok se jače naoblačenje očekuje od večernjih sati koje će u noći na utorak u Bosni i sjeveru Hercegovine usloviti slab snijeg i susnježicu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus jedan stepen Celzijusov, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i sedam stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje od devet do 13.

U Sarajevu prolazno naoblačenje prijepodne. Zatim smanjenje oblačnosti do večernjih sati kada se očekuje novo naoblačenje koje će u noći na utorak usloviti slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka oko minus šest, a najviša dnevna oko jedan stepen.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u utorak se očekuje pretežno oblačno prijepodne. U jutarnjim satima slab snijeg i susnježica u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Prijepodne po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva stepena, na jugu zemlje do tri. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između nula i pet, na jugu zemlje do 10 stepeni Celzijusovih.