BiH

stanje na putevima

Magla u kotlinama i uz riječne tokove Save, Drine, Vrbasa i Spreče

27/09/2019

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se putevi uz Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, te mjestimično magistralni put M-17 Sarajevo-Konjic-Jablanica.

Vanredan prijevoz danas se kreće na relaciji Lapišnica-Višegrad-GP Vardište. Mole se vozači koji se imaju namjeru kretati ovom dionicom da voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 04:30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput A-1 Butile- Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralni putevi: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.