Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka Arnele Đogić nakon presude monstrumima: Ne mogu da dođem sebi

nura djogic
FOTO I. Šebalj / Faktor.ba

Tuga, bol i gorčina jedino je što se osjeća u kući porodice Đogić u Olovu dan nakon što su monstrumi Avdija Selimović i Muriz Brkić osuđeni na ukupno 80 godina zatvora zbog zvjerskog ubistva njihove kćeri Arnele.

Ekipa dnevnika Faktor posjetila je jučer porodicu Đogić. Dočekala ih je Arnelina majka Nura, sa smirenošću i snagom koju u ovakvim okolnostima samo rijetki mogu imati.

Presuda je, prema njenim riječima, ispravno donesena, jer je, kaže, ubistvo njene najmlađe kćerke nezapamćen zločin, kakvog se ni najstariji stanovnici Olova, pa i cijele BiH, ne sjećaju.

-Porodica je zadovoljna visinom kazne, a pretpostavljamo i da su se ubice nadale manjoj. Ali za mene nema te kazne koja bi njima bila dovoljna. Da im je dosuđeno 1.000 godina, mog djeteta nema i meni je nijedna kazna neće vratiti. Moj gubitak i bol niko nikada ne može nadoknaditi – kazala je Nura kroz suze.

majka i otac arnele djogic

Majka i otac ubijene Arnele Đogić

Dugo su se u njoj i ostalim članovima porodice nakupljali bol i ljutnja, te je, kako nam je ispričala, dio članova porodice nasrnuo na Avdiju prilikom njegovog izvođenja iz sudnice.

– Kada su njih proveli, mlađi sin je skočio sa dna na vrh sudnice, do novinara, da bi uhvatio Avdiju. To je revolt, jednostavno se ne možeš suzdržati. Pa, on mi je ubio dijete! Nije to mrav pa da ga je zgazio, to je ljudsko biće! Na pravdi Boga i nizašta! Ne mogu da dođem sebi. Svi se još uvijek pitamo zbog čega i kako – kazala je Nura, te dodala da Avdija i Muriz ni u jednom trenutku nisu pokazali trunku kajanja niti grižnje savjesti.

Cijelu priču možete pročitati u današnjem izdanju dnevnog lista Faktor.