Pogledajte ispovijest počinitelja zvjerskog ubistva Arnele Đogić (VIDEO)

arnela djogic 111

Avdija Selimović i Muriz Brkić osuđeni su na ukupno 80 godina zatvora zbog monstruoznog ubistva Arnele Đogić u Olovu 2016. godine. Takav svirepi čin pun bezosjećajnosti niko u Bosni i Hercegovini nije zapamtio, a ubistvo koje je potreslo istražne organe, advokate i sudije, kao i regionalnu javnost, isplanirano je do u detalj.

Avdija Selimović bio je u ljubavnoj vezi s Arnelom Đogić. Nakon prekida Arnela je pronašla drugog momka, a Avdija se odao alkoholu i narkomaniji. Gledajući njene fotografije putem društvene mreže Facebook Avdija je do u detalj isplanirao ubistvo u kojem mu je pomogao Muriz Brkić.

Kao što je i planirao, Avdija se s Arnelom našao u blizini jedne zgrade. Potom je sjela u njegov automobil te se odvezla na lokaciju na kojoj ga je, prema planu, čekao Muriz. Arnelu su zatim mučki pretukli te je s visine od 70 metara bacili u provaliju. Nakon toga, Avdija i Muriz uzeli su njenu odjeću i bacili, a novac koji je ona imala uz sebe potrošili u kafani u koju su otišli. Goste, među kojima je bio i novi Arnelin dečko, su častili, a niko ni sumnjao nije šta se dogodilo.

Nedugo nakon toga Arnelin nestanak prijavljen je policiji, a njena majka istražiteljima je ukazala na sumnju da s nestankom njene kćerke upravo veze ima Avdija. Nedugo nakon toga saslušan je u policijskoj stanici gdje je sve i priznao. Cijeli slučaj policijski organi s nevjericom su prihvatili, a za monstruozni čin Avdija i Muriz su usuđeni na dugotrajnu kaznu zatvora od po 40 godina.

Nakon izricanja presude sudija je izjavio kako je ovo djelo primjer popraćen takvom mržnjom i bezosjećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da uradi to da osoba bez ikakvog razloga bude ubijena. Sudija je kazao i kako je ovo jedan od rijetkih slučajeva da je izrekao ovakvu kaznu u svojoj karijeri.

U šokantnoj ispovijesti za emisiju “Slučajevi X” Avdija i Muriz u potpunosti smirenim glasom kažu da se danas kaju zbog svega što su učinili. Dok Avdija ističe da je razmišljao o počinjenju samoubistva te da Arnelu i dalje voli, njegov prijatelj Muriz naglašava da u trenucima izvršenja krivičnog djela nije bio svjestan šta radi.

Vjeruju da izlazak iz Kazneno-popravnog zavoda u Zenici za nešto manje od 40 godina neće ni dočekati. Pravo na kratkotrajni izlazak iz zatvora, u dane vikenda, mogli bi dobiti tek za 20 godina.

Iako ističu da su spremni na izvinjenje porodici Đogić, Arnelina majka poručuje da im nikada neće moći oprostiti. Puna tuge i boli kaže i da ne želi vidjeti niti jednog od njih, kao ni članove njihovih porodica.

Šokantnu ispovijest pogledajte u video prilogu: