Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pojačan izlaz vozila na graničnim prijelazima Brod, Izačić i Doljani

doljani guzve
Ilustracija

Uvjeti za vožnju su povoljni. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo – Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na vijaduktu Bojnik na dionici A1 Sarajevo sjever – Lepenica, promet se odvija jednim prometnim trakom.

Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad – Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u dužini od 1 km preusmjeren u pretjecajnu traku.

Zbog izvođenja radova na dionici Lepenica – Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova, promet se preusmjerava u pretjecajnu traku uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

– M-4 Banja Luka (Rebrovac) – Čelinac,

– M-5 Tranzit kroz Sarajevo (tunel Bistrik),

– M-14 Srbljani – Krupa,

– M-16.1 Klašnice – Prnjavor,

– M-18 Semizovac – Srednje, Olovo – Kladanj (Karaula).

Usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka – Crna Rijeka (Gornji Šeher) zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:

– M-14.1 Brod – Šamac (u naselju Liješće),

– M-14.2 Šamac – Odžak (u mjestu Prud)

Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Brod, Izačić i Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog izvođenja radova u Hrvatskoj, na GP Gornji Brgat promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom, saopćeno je iz AMSBIH-a.