Dječak iz Zenice ima 50 epileptičnih napada dnevno, majka moli za pomoć (VIDEO)

BiH

belinda

Adel Pašalić (12) iz Zenice ima zvaničnu dijagnozu epilepsije i ne reaguje na terapije jer ljekari u BiH nisu priznali genetsku analizu koja je pokazala da Adel ima sasvim drugo oboljenje, Dravet sindrom.

To tvrdi njegova majka Belinda Pašalić koja dodaje kako Adel ima i do 50 epileptičnih napada dnevno. Ljekari iz Slovenije, kojima je Belinda poslala nalaze, tvrde da Adel ima Darvet sindrom, te da terapija koju dobija inje adekvatna.

Pošto nema novda da sina odvede u Sloveniju, putem Facebooka je uputila apel za pomoć, te postavila potresan snimak Adela tokom epileptičnog napada.

“Ovo je zadnje što sam mislila da ću ikad objaviti na društvenoj mreži. Alii… Da vam svima pokažem našu epilepsiju. Ovo je samo jedan u nizu napada. I mi ovako živimo. Moj sin trpi, a ja nemoćno gledam. I tako stalno. Nemamo kući ni bocu s kisikom da mu bar malo bude lakše dok traje napad. I to se kupuje. Nemamo puno toga a što nam treba da bi ovo stanje bilo lakše za podnositi. Imamo samo jedno drugo. Kad zaspimo, moram da ga držim za ruku da bih osjetila napad. Nekad se bojim da neću čuti. Ali ne možemo kupiti monitor koji će zasvirati u slučaju napada. Svašta nešto postoji da se olakša ova naša borba. Ali ja tražim sasvim malo. Tačnu dijagnozu i tačnu terapiju. Samo da nam bude lakše. Zar puno tražim?”, napisala je Belinda Pašalić na Facebooku.

Za sve koji su u mogućnosti i žele pomoći ovom dječaku, ovo su brojevi računa na koje se može uplatiti novac.

Broj računa u KM: 1610000000000011 partija 09550397694 Adel Pašalić

Za uplate iz inostranstva:
Beneficiary bank: Raiffeisen bank dd BiH
Swift code: RZBABA2S
Iban code: BA391613000073480756
Beneficiary name: Belinda Pasalic

PayPal: elvisbelindaadeladna@gmail.com