Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SNSD

Majkić: Vlast se ne može formirati bez SNSD-a, Izetbegović može očekivati žestok odgovor

dusanka majkic

Ona smatra da SDA odugovlači sa formiranjem vlasti, jer želi završiti određene poslove s obzirom na to da su u toku masovna zapošljavanja u institucijama BiH

Delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić poručila da je da se vlast u BiH ne može formirati bez SNSD-a i da ova stranka neće dozvoliti da se obesmisle izbori.

“Kako je moguće da se oni, koji su izgubili izbore, preporučuju da budu i u sljedećem Vijeću ministara BiH? Mislim da je to više pokušaj lidera SDS-a Mirka Šarovića da ojača poziciju u stranci i pokaže da, kada je on sada postao lider stranke, ona može postati i dio vlasti na nivou BiH”, rekla je Majkić za Alternativnu televizuju.

Ona tvrdi da Šarović time “vraća dug lideru SDA Bakiru Izetbegoviću, jer sve što ne mogu uraditi sa SNSD-om, mogu sa SDS-om”.

Majkić je poručila da Izetbegović može očekivati žestok odgovor iz RS-a, ukoliko se SDA usudi da bira ko će im biti partner u formiranju vlasti.

Ona smatra da SDA odugovlači sa formiranjem vlasti, jer želi završiti određene poslove s obzirom na to da su u toku masovna zapošljavanja u institucijama BiH.

Kada je riječ o usvajanju budžeta za finansiranje institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, Majkić je rekla da budžet ne može predlagati odlazeća vlast niti može biti usvojen preglasavanjem jednog od člana Predsjedništva.