BiH

df

Malićbegović nova kandidatkinja za ministricu zdravstva Kantona Sarajevo

10/08/2020

Kako navode iz DF-a, u svojoj bogatoj karijeri bila je pomoćnica federalnog ministra zdravstva, sektor za organizaciju zdravstvene zaštite, projekt koordinator projekta za primarnu zdravstvenu zaštitu Federalnog ministarstva zdravstva koji je vođen u saradnji sa Svjetskom bankom, a trenutno je odlukom Vijeća ministara BiH odgovorna osoba za Međunarodne zdravstvene propise BiH pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji

Demokratska fronta, razumijevajući složenost epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, želi prekinuti nepotrebne i opasne političke igre oko imenovanja novog kantonalnog ministra zdravstva tako što će ponuditi stranački neovisnu osobu za ministricu zdravstva – dr. Draženku Malićbegović, dokazanu stručnjakinju u području javnog zdravstva – saopćeno je iz te stranke.

Draženka Malićbegović rođena je 1959. godine u Vlasenici i trenutno obnaša dužnost pomoćnice ministrice u sektoru zdravstva Ministarstva civilnih poslova BiH.

Kako navode iz DF-a, u svojoj bogatoj karijeri bila je pomoćnica federalnog ministra zdravstva, sektor za organizaciju zdravstvene zaštite, projekt koordinator projekta za primarnu zdravstvenu zaštitu Federalnog ministarstva zdravstva koji je vođen u saradnji sa Svjetskom bankom, a trenutno je odlukom Vijeća ministara BiH odgovorna osoba za Međunarodne zdravstvene propise BiH pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

Živi u Sarajevu i majka je dvoje djece. Kao izuzetan poznavatelj područja javnog zdravstva, te osoba koja je već aktivna u djelovanju BiH u borbi protiv pandemije koronavirusa, Draženka Malićbegović je, navode iz DF-a, upravo osoba čiji doprinos je nužan u trenutno epidemiološki najugroženijem području u BiH, a to je prema svim dostupnim podacima upravo Kanton Sarajevo.

DF zahvaljuje dr. Nijazu Štitkovcu, istaknutom članu DF-a, na prihvaćanju kandidature od koje je odgovorno sam naknadno odustao ne želeći da njegovo ime bude prepreka u kadrovskom rješavanju pozicije koja je zasigurno jedna od trenutno najodgovornijih u državi.

Demokratska fronta nastavlja djelovati odgovorno, konstruktivno i kompromisno u interesu građana Kantona Sarajevo i cijele Bosne i Hercegovine, te očekuje imenovanje nove ministrice u najkraćem roku, navodi se u saopćenju te stranke.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.