BiH

Mališani posjetili Pionirsku dolinu za “Porodični i ekološki dan Općine Centar”

05/05/2018

Pionirsku dolinu u Sarajevu, povodom održavanja manifestacije „Porodični i ekološki dan Općine Centar Sarajevo” danas je posjetio veliki broj mališana.

Uz finansijsku podršku Općine Centar, organizatori manifestacije Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ te Služba za obrazovanje, kulturu i sport, su za najmlađe posjetioce pripremili bogat kulturno-zabavni i sportski program, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Uime načelnika Općine Centar manifestaciju je otvorio njegov savjetnik za investicije Mustafa Resić, koji je svim posjetiocima poželio dobrodošlicu i dobru zabavu u Pionirskoj dolini, zelenoj oazi u centru grada.

– Vjerujem da ćete tokom našeg druženja steći nova prijateljstva i nešto novo naučiti o zaštiti okoliša. Nije slučajno odabrana ova dolina koja slovi za jednu od najljepših zelenih oaza u gradu, a želimo našim najmlađim usaditi ljubav prema zaštiti svog okoliša, voda i rijeka koje život znače, šuma koje nam daju kiseonik neophodan za život na zemlji – kazao je Resić.

Mališane su na postavljenoj centralnoj pozornici u Pionirskoj dolini zabavljale polaznice Škole baleta Centra kulture i mladih pod stručnim rukovodstvom Brižite Karabašić, omladinski pogon Kulturno umjetničkog društva „Baščaršija“, mađioničar, mažoretkinje iz Čapljine, saopćeno je.

Sa najmlađima su se danas družile maskote Miki i Mini, kao i Elsa, Anna i Olaf, te super junaci Spider Man i Hulk.

Organizatori su pripremili razne likovne i modeling radionice, kao i balonsko modeliranje. Djeca su također uživala u face paintingu, te plesu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.