Mostar

Mamić drži press konferenciju: Ako idem u zatvor, idem u zatvor u BiH

zdravko-mamic

“Nalazimo se u mojoj prvoj domovini. Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću u zatvor ovdje u BiH”

Vrhovni sud jučer je većinski potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Zdravka i Zorana Mamića te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića.

Zoran Mamić, koji je jučer odstupio s mjesta trenera Dinama, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora.

Zdravko Mamić, koji je u junu 2018. pobjegao u BiH, osuđen je na 6 i po godina zatvora, a mora vratiti i 52 miliona kuna.

Zdravko Mamić odmah je jučer najavio konferenciju za novinare u hotelu Mepas u Mostaru.

“Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press-konferenciju isplatiti jer ću prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti”, najavio je Mamić na Facebooku.

“Danas će biti događaja kakvih nikad niste vidjeli”, rekao je na početku Mamić.

“Zahvalio bih se na veličanstvenom odazivu. Došao sam bez papira, bez pomagala, pokušat ću reći iz glave ono što bi vas moglo i trebalo zanimati. Pokušat ćemo putem vas doći do onih koje to najviše zanima – građana i navijača. Obećavam vam da će danas biti konkretnih imena i događaja. Ali budite malo strpljivi…”, započeo je.

“Nalazimo se u mojoj prvoj domovini. Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću u zatvor ovdje u BiH. Ja nikad nisam bio, i pravnici to znaju, ni formalno bjegunac niti sam danas bjegunac. Kako mogu pbjeći iz vlastite države?”, priča Mamić.

“Podnio sam ostavku na članstvo u skupštini Dinama. Tražio sam da me se razrješi sa svih funkcija, nisam više ni savjetnik Dinama. Moje ostavke su neopozive, to je završena priča”, objavio je.