Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zdravko Marošević

Manjina u HDZ-u upravlja većinom, ja na ucjene ne pristajem

FOTO: N1

“Bizarno je da BiH po prvi put od samostalnosti ide u suficit kada je u pitanju robna razmjena, zahvaljujući Varešu, a ja kao načelnik Opštine sam debelo uložio u to… Ja se pitam da li to u ovoj državi išta znači”, rekao je Marošević, te objasnio da je život u ovoj Opštini mnogo bolji nego prije

U Žepču, zahvaljujući jednom dijelu politike, manjina upravlja većinom. Okupljeni oko načelnika Žepča imaju 55 odsto dominacije, a ostali dolaze samo da dižu ruke i mašu glavom, ništa se ne pitaju, rekao je za BHRT načelnik opštine Vareš Zdravko Marošević obrazlažući razloge odlaska iz HDZ-a BiH.

“Iskustvo nam govori da se ne tretiramo ravnopravno i ja, kao načelnik kojeg su građani birali, na te ucjene ne pristajem. Ne poznajem takvu demokratiju, takav način rada, da neko tako organizuje jedno tijelo”, rekao je Marošević za BHRT, te dodao da njegov potez ne znači nista za stranku kakav je HDZ BiH, ali da su ipak htjeli skrenuti pažnu na to da nešto nije u redu.

On podsjeća da već 23 godine vodi HDZ u Varešu, a da se 10-ak godina unazad dešavaju promjene. Smatra da su potisnuti uprkos dobro radu.

“To jednoj cjelini nije odgovaralo, htjeli su nas potisnuti, da nismo bitni i ,nažalost, na takvu igru su raspustili kantonalni odbor koji je prvi put u istoriji dobio tri zastupnika, dva ministra i u Domu naroda FBiH jednog zastupnika. Mislim da to njima ništa nije bitno”, naglašava načelnik Vareša.

Marošević ističe da je mnogo uložio u Vareš da bi građani bolje živjeli.

“Bizarno je da BiH po prvi put od samostalnosti ide u suficit kada je u pitanju robna razmjena, zahvaljujući Varešu, a ja kao načelnik Opštine sam debelo uložio u to… Ja se pitam da li to u ovoj državi išta znači”, rekao je Marošević, te objasnio da je život u ovoj Opštini mnogo bolji nego prije.