BiH

Predsjednik Gradskog vijeća

Marić pokrenuo inicijativu za počasne građane Mostara Nelsona i Sattlera

17/11/2021

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru, saradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić na jučerašnjoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća pokrenuo je inicijativu za dodjelu priznanja počasni građanin za Erica Nelsona, ambasadora SAD-a u Bosni i Hercegovini i Johanna Sattlera, šefa delegacije i specijalnog predstavnika EU u BiH, priopćeno je u srijedu iz mostarskog Gradskog vijeća.

Navodi se kako je odlučujući doprinos u donošenju Sporazuma i izmjena Izbornog zakona za Mostar, podrška u velikom broju projekta na procesima jačanja demokratije u Gradu Mostaru, saradnja na projektima u rješavanju infrastrukturnih problema razlog jedne ovakve inicijative.

“NJ.E. Eric Nelson i Johann Sattler dokazali su se istinskim prijateljima Mostara i Bosne i Hercegovine i ovim putem želim da im odamo javno priznanje za počasne građane Grada Mostara. Uz značajnu saradnju s prijateljima Mostara kakvi su oni Grad može i postiže više na planu jačanja svoje demokratije, ekonomskog razvoja i unapređenja kvalitete života građana. U moje ime, a nadam se i Gradskog vijeća, hvala kroz jedan simboličan čin javnog priznanja”, istaknuo je Marić.

Predsjednik Gradskog vijeća će na slijedećoj sjednici sačiniti i predložiti Odluku kojom bi Gradsko vijeće potvrdilo ovu inicijativu i odalo javno priznanje, stoji u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.