Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Marijan Beneš dobija ulicu u Banjoj Luci

05/09/2018

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić izjavio je danas u Banjoj Luci da bi jedna od banjalučkih ulica trebalo da dobije naziv po najvećem bh. bokseru svih vremena Marijanu Benešui jednom od najvećih sportista u istoriji grada.

Radojičić je u obraćanju na današnjoj sjednici Skupštine grada, koja je počela minutom ćutanja za preminulog Beneša, naglasio da su stečeni uslovi da jedna od ulica bude nazvana po Marijanu Benešu i najavio da bi to uskoro moglo biti i urađeno.

On je pojasnio da, prema ustaljenoj proceduri, inicijativa mora biti zvanično upućena gradskoj komisiji za nazive ulica, koju čine istoričari i stručnjaci raznih profila u čijoj je nadležnosti da odlučuju o tom pitanju i da o tome obavijeste Skupštinu grada.

“Nakon što se dobije stav komisije, konačnu odluku donosi gradska Skupština. Lično, smatram da su stvoreni uslovi za to i da to treba uraditi”, rekao je Radojičić.

Radojičić je najavio da će Grad Banja Luka u dogovoru sa porodicom preminulog Beneša u petak, 7. septembra, u Kulturnom centru Banski dvor organizovati komemoraciju povodom smrti jednog od najvećih bh. sportista svih vremena.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.