Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Marina Pendeš pred Sudom BiH se izjasnila da nije kriva

30/09/2015

Ministrica odbrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš u Sudu BiH izjasnila se da nije kriva za krivična djela nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave, za što je osumnjičena prema optužnici Tužilaštva BiH.

– Ja se ne osjećam krivom – kazala je Pendeš pred sudijom za prethodno saslušanje.

U optužnici se navodi da je optužena Pendeš, u svojstvu zamjenice ministra odbrane BiH, od 4. juna 2013. do 27. februara 2015. godine, nakon što je Ivo Miro Jović imenovan za savjetnika u njenom kabinetu, očigledno nesavjesno postupala u vršenju svojih dužnosti na način što je, znajući da Ivo Miro Jović nije redovno prisutan na radnom mjestu, izdala upute tehničkoj sekretarici da bez provjere da li je Ivo Miro Jović prisutan na radnom mjestu uvijek evidentira njegovo prisustvo, te je, znajući da je u njima neistinit sadržaj, ovjeravala evidencije prisustva na radnom mjestu svojim potpisom ili pristajala da se po njenom ovlaštenju stavlja otisak faksimila njenog potpisa, na osnovu čega su Ivi Miri Joviću isplaćene plaće i druge naknade u iznosu od 16.970,88 KM, čime je oštećen budžet BiH u tom iznosu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.