Marinko Čavara nezadovoljan radom Federalne vlade

BiH

cavara i ministri fbih (3)
Foto: I. Kralj

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je za današnje bh. izdanje Večernjeg lista kako je nezadovoljan radom dijela Vlade Federacije BiH.

– Lično nisam zadovoljan radom Federalne vlade. Mislim da je previše vremena prošlo i da nisu dovoljno brzo donesene suštinski važne promjene, čak i uprkos blokadi Demokratske fronte. Činjenica je da su ministri došli u ministarstva koja funkcioniraju dugi niz godina te da postoji javna ili tiha opstrukcija novih ministara kako bi se ta administracija nametnula kao dominirajuća – kazao je Čavara za Večernjak.

Čavara je kazao kako je težak posao okupiti 17 ljudi u funkcionalnu cjelinu, te dodao kako je početno razdoblje iza njih te da se nada kako će Vlada zajedno sa Savezom za bolju budućnost, koji se nedavno priključio vladajućoj većini, uskoro početi raditi bolje.

Na novinarsko pitanje o najavama da prvi čovjek HDZ-a BiH Dragan Čović kani smijeniti nekoliko ministara iz redova te stranke, Čavara nije dao konkretan odgovor:

– Niko nije savršen za obavljanje dužnosti. I ja za sebe kažem da se vježbam za ovu dužnost. Međutim, činjenica jest da su se neki bolje snašli na pojedinim pozicijama. Bilo je tu određenih nespretnosti i pogrešnih odluka. Nadam se kako se to neće više događati.