Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Martin Raguž: HDZ 1990 ostaje u opoziciji

martin raguz

Predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž izjavio je danas u Travniku da je u fokus prekompozicije vlasti u BiH i dalje raspodjela ministarskih mjesta i pozicija u javnim poduzećima, a ne strategija, tako da je jasno da njegova stranka ostaje u opoziciji.

– Imali smo više kontakata i razgovora, ali oni nikada nisu došli do razine službenih pregovora. Smatramo da kao stranka, koja ima jednu trećinu hrvatskog legitimiteta, imamo pravo inistitrati na konceptu vlasti, međutim, ne vidimo da su stvorene programske okolnosti za naše sudjelovanje. Uvijek smo tu da podmetnemo leđa, ukoliko se stvori jedan širi društveni konsenzus – kazao je Raguž novinarima tijekom sjednice Središnjeg odbora HDZ-a 1990.

[yuzo_related]

Kako je kazao, HDZ 1990 će podržati pozitivne poteze vlasti, a osobito one koje se odnose na reformsku agendu, ali će i kritički ukazivati na nepravilnosti.

– Imamo pravo upozoriti da se u BiH vrijeme neracionalno troši i da se zemlja i dalje drži u neizvjesnosti, dok pojedine političke opcije na dnevnoj osnovi žele dovoditi u pitanje BiH i njen integritet – naglasio je.

Središnji odbor HDZ-a 1990 razmatrao je danas situaciju u BiH koja je, kako je rečeno, izuzetno složena s obzirom na to da mladi odlaze iz zemlje te da vlada beznađe i gubitak povjerenja u institucije.

Raguž je za 12. prosinca u Sarajevu najavio izvještajni stranački sabor na kojem će biti dovršen proces ujedinjenja HDZ-a 1990 sa Hrvatskim narodnim savezom (HNS) BiH, kao i ostalim političkim grupacijama sa kojima njegova stranka dijeli ideju i viziju.