Martin Raguž povukao se s mjesta predsjednika HDZ-a 1990

raguz

Kolegij HDZ-a 1990, na jučerašnjoj sjednici održanoj u Mostaru, prihvatio je zahtjev predsjednika stranke Martina Raguža za povlačenje s te pozicije zbog zdravstvenog stanja.

Kolegij HDZ-a 1990 jednoglasno je predložio Iliju Cvitanovića, dosadašnjeg glavnog sekretara, za poziciju vršitelja dužnosti predsjednika stranke, a tu bi odluku na sjednici u januaru 2016. godine trebao potvrditi Centralni odbor stranke, priopćeno je iz HDZ-a 1990.

Sukladno Statutu, izborni Sabor HDZ-a 1990, na kojem će se birati novi predsjednik stranke, treba se održati u sljedećih 12 mjeseci.

Raguž će sudjelovat u stranačkim procesima, kroz HDZ 1990 i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, a nakon povlačenja s dužnosti predsjednika HDZ-a 1990, oglasio se otvorenim pismom u kojem navodi kako se na taj potez odlučio zbog zdravstvenog stanja.

“Obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990, kao i kroz sve prethodne dužnosti u mom dugogodišnjem javnom djelovanju, uvijek sam davao sebe u punom smislu te riječi. Zdravstveno stanje mi više ne omogućava takav pristup, stoga, iz osjećaja pune odgovornosti prema vođenju stranke u punom kapacitetu, odlučio sam se na ovaj korak. No i dalje ću, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH”, navodi Raguž u pismu.

Dosadašnji prvi čovjek HDZ-a 1990 u pismu je zahvalio na potpori svojoj porodici, saradnicima, članovima, simpatizerima, glasačima, kao i sveukupnoj javnosti.

“Bez obzira na formalne pozicije koje sam obnašao, uvijek sam bio i biću vođen idejom ‘Ovo je naša zemlja’, zemlja svih nas. Uredimo je po mjeri svih njenih naroda i građana. Podvucimo crtu pod ratove, međusobne podjele i okrenimo se ka izgradnji evropske Bosne i Hercegovine”, stoji u otvorenom pismu Martina Raguža.