Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Human gest

Martina Mlinarević će od ambasadorske plate donirati sredstva za Srebrenicu

martina mlinarević

“Od svoje buduće plaće odlučila sam, da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih – Memorijalni centar Srebrenica”

Martina Mlinarević, ambasadorica BiH u Češkoj, odlučila je da će od svake svoje plaće izdvajati sredstva za nekoliko bosanskohercegovačkih ustanova, udruženja, a među kojima je i Memorijalni centar Srebrenica. Mlinarević je to objavila na svom Facebook profilu.

– Od svoje buduće plaće odlučila sam, da se trajnim nalogom sredstva s iste, svakog mjeseca do kraja mog mandata, skidaju za tri meni neizmjerno važne ustanove/udruženja i oboljelu djecu. Prva od njih – Memorijalni centar Srebrenica – napisala je Mlinarević i dodala:

– Obavijest je otvorena iz razloga jer se obraćam građanima moje zemlje koji plaćaju moj rad u inozemstvu. Moj rad prema istima biti će transparentan i otvoren od prvog dana, kako sam i najavila. Ovo ne smatram ličnim dobrim djelom, nego novcem građana moje zemlje i aktom poticaja za druge – napisala je.