Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mobih

Mašović s direktorom Zajedničkog štaba Nacionalne garde Maryland

masic (1)

Tokom sastanka razgovarano je o stepenu realizacije i efikasnosti dosadašnje saradnje Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Maryland, te mogućnostima za unaprjeđenje saradnje u okviru Programa državnog partnerstva između Bosne i Hercegovine i savezne američke države Maryland

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović sastao se s direktorom Zajedničkog štaba Nacionalne garde Maryland brigadnim generalom Adamom Flaschom.

Tokom sastanka razgovarano je o stepenu realizacije i efikasnosti dosadašnje saradnje Oružanih snaga BiH i Nacionalne garde Maryland, te mogućnostima za unaprjeđenje saradnje u okviru Programa državnog partnerstva između Bosne i Hercegovine i savezne američke države Maryland.

General Mašović zahvalio je za podršku, koju NG Maryland pruža OS BiH u implementaciji procesa modernizacije i jačanja sveukupnih kapaciteta OS BiH.

General Flasch ponovio je čvrstu opredijeljenost savezne američke države Maryland i NG Maryland u nastavku pružanja podrške OS BiH u procesu daljnjih aktivnosti reforme OS BiH, izgradnji i razvoju operativnih sposobnosti i kapaciteta, kao i u procesu tranzicije OS BiH na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

General Mašović i general Flasch su, također, razgovarali i o mogućnostima proširenja civilno-vojne saradnje, gdje je NG Maryland iskazala volju da se u budućnosti saradnja proširi i na civilne institucije Bosne i Hercegovine.

– Saradnja s NG Maryland nastavit će se uspješno i u budućnosti kroz realizaciju mnogih projekata i aktivnosti koji donose korist objema stranama, zaključeno je na sastanku – saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.