Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Masovna tuča Banjalučana i bugarskih navijača ispred hotela Bosna

Tuča navijača u Banjoj Luci
FOTO: ATV

Navijači bugarskog fudbalskog kluba Beroe učestvovali su u masovnoj tuči sinoć u Banjoj Luci, ispred Hotela Bosna, saznaje EuroBlic.

Dvadesetak Bugara palilo je baklje, a potom je nastao haos. Kako prenosi ATV Banja Luka, jedni tvrde da su tokom divljačkog pohoda polupali stakla na ulaznim vratima hotela. Dijelove stakla su koristili u tuči, tako da je više osoba povrijeđeno, dok je jedan mladić zadobio teže posjekotine na nozi.

Drugi svjedoci, međutim, uvjeravaju okupljene da su Bugari zapravo napadnuti i da su se samo branili.

Nedugo zatim stigla je i policija, koja je gostujuće navijače privela u stanicu CJB Banja Luka.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a ispred hotela su se mogli vidjeti i dijelovi hotelskog inventara.

Revanš utakmica između bijeljinskog Radnika i Beroe, u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, igra se u danas u Banjoj Luci, sa početkom u 18 sati. Prvi meč je završen rezultatom 0:0.

https://www.youtube.com/watch?v=n-tzM3WhW4w

Četiri bugarska navijača lakše povrijeđena, jedna osoba uhapšena

Četiri navijača bugarske fudbalske ekipe „Beroe“ zadobila su lakše tjelesne povrede, jedna osoba je uhapšena, a više njih je na ispitivanju u banjalučkoj policiji nakon sinoćne tuče u centru Banje Luke.

Navijači bugarske fudbalske ekipe zadobili su lakše tjelesne povrede u vidu ogrebotina, modrica, podliva i manjih rasjekotina, i svima je ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći Banja Luka, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Narušavanje javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu, kao i pakring prostoru Hotela „Bosna“ u ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića u Banjoj Luci, prijavljeo je policiji oko 23.30 sati.

– Dolaskom na lice mjesta, utvrđeno je da je narušen javni red i mir međusobnom tučom između više osoba, kao i da su razbijena ulazna vrata Hotela i da je oštećen dio inventara u holu tog objekta – navode iz banjalučke policije.

Uviđaj na licu mjesta vrši dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, zajedno sa policijskim službenicima Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a po završetku uviđaja i utvrđivanju činjenočnog stanja izvršit će se kvalifikacija djela.

Revanš utakmica između bijeljinskog “Radnika” i bugarske “Beroe”, u okviru 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, igra se danas u Banjoj Luci, u 18 sati.

Prvi meč je završen rezultatom 0:0.