Specijalni izaslanik

Matthew Palmer stiže u Sarajevo

Matthew Palmer (1)

Palmer će u Sarajevu imati više važnih političkih susreta, uključujući i razgovore s političkim liderima i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Specijalni izaslanik američkog State Departmenta za Balkan i zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmer stiže u posjetu Sarajevu, saznaje “Dnevni avaz”, prenosi Fena.

Palmer će u Bosnu i Hercegovinu stići iz Brisela, gdje je obavio niz razgovora s evropskim zvaničnicima, ali i s regionalnim igračima poput srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Palmer će u Sarajevu imati više važnih političkih susreta, uključujući i razgovore s političkim liderima i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

U srijedu će Trumpov specijalni izaslanik imati susret sa tri premijera: Zoranom Tegeltijom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Fadilom Novalićem, premijerom Federacije BiH, i Radovanom Viškovićem, premijerom Republike Srpske.

Osim toga, očekuje se da će Palmer imati i više direktnih kontakata s ključnim političkim akterima i to posebno nakon značajnih događaja u cijeloj regiji. To se posebno odnosi na historijski sporazum koji je u Bijeloj kući potpisan između srbijanskog predsjednika Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija.