Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon 12 godina

McDonald's zatvara sve restorane u Bosni i Hercegovini

mcdonalds-sarajevo

Podsjećamo, brend McDonald's prvi put je 2010. godine stigao u BiH, a u Mostaru se otvorio 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall

Prema neslužbenim informacijama, centrala McDonald'sa oduzela je licencu za poslovanje u BiH. Bljesak saznaje kako će mostarske poslovnice raditi još u petak, a ranije je objavljeno kako s radom prestaju sarajevske poslovnice zbog dugovanja za najam.

Podsjećamo, brend McDonald's prvi put je 2010. godine stigao u BiH, a u Mostaru se otvorio 2012. godine u tržnom centru Mepas Mall.

Vlasnik licence za McDonald's je firma Gliese 581g koja je prošle godine ostvarila prihod od skoro 18 miliona KM, dok je ostala dužna 1,2 miliona KM Reiffesen banci u čijem prostoru se kompanija nalazi.

Iz Raiffeisen banke za N1 su potvrdili da je tačno da im Gliese 581g duguje novac, ali detalje nisu navodili.

“Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu je u većem dijelu potvrđena prvostepena presuda kojom je odlučeno da je kompanija Gliese 581g d.o.o. Sarajevo obvezna platiti Raiffeisen banci iznos duga na ime neplaćenih zakupnina u skladu sa Ugovorom o zakupu. Također, odlučeno je da je kompanija obvezna predmetni poslovni prostor dati Banci u posjed te nadoknaditi troškove postupka”, istaknuli su iz Raiffeisen banke.