Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

busovača

Medicinska sestra Dževada porodila trudnicu u sanitetu Hitne pomoći

FOTO: Busovacki.ba

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku kada je ustanovila da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke je uputila porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom

U noći sa srijede na četvrtak oko 00:15 sati u sanitetu Hitne pomoći medicinska sestra Dževada je porodila trudnicu iz Busovače koja je rodila zdravu bebu.

Sve se dogodilo oko 00:15 sati u noći sa srijede na četvrtak kada je u transportu PMP pronađena trudnica s jakim bolovima te je bilo neophodno da se hitno, sanitetom, preveze u bolnicu u Nova Bila.

Profesionalizam i herojstvo

Obzirom da je dežurna sestra Dževada Mekić prilikom pregleda ustanovila da je porod već krenuo, uspješno je obavila porod dvadesetogodišnje majke.

U razgovoru za Busovacki.ba Dževada je kazala kako je porod u kolima HMP puno teži ali da je izuzetno lijep osjećaj nakon svega.

Svoj profesionalizam, stručnost i herojstvo pokazala je u pravom trenutku kada je ustanovila da trudnica ne bi stigla do bolnice, a posebne čestitke je uputila porodilji koja je sve vrijeme sarađivala sa njom.

Sve prošlo u najboljem redu

– Sinoć u transportu PMP u 00:15 sati pronađena je jedna mlada majka u dobi 20-tih godina.

Moram biti iskrena našla sam se pred velikom odgovornošću, ali sam i prihvatila situaciju mlada je majka da sve dam od sebe. Imala sam porodilja i više u toku rata i poslije, ali nisam imala priliku da porađam u kolima HMP. Naravno puno je lakše u uslovima da radite, jer puno su teži uslovi u HMP.

Hvala Bogu prošlo je sve u najboljem redu. Najvažnije da je pacijentica sarađivala i pratila moje savjete.

Porodilju smo predali uredno u GAO – N. Bila u stabilnom stanju – izjavila je Dževada.