Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meholjić: SDP je prvi podržao kandidaturu Ćamila Durakovića

camil durakovic (1)

Hakija Meholjić, predsjednik Opštinske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Srebrenica, izražava svoje zadovoljstvo što i ostale stranke podržavaju Ćamila Durakovića kao nezavisnog kandidata za načelnika Opštine Srebrenica.

– Nikada nije bilo nikakvih dilema po pitanju kandidature Ćamila Durakovića za načelnika Opštine Srebrenica od strane SDP-a BiH, a ne smijemo zaboraviti da je SDP prvi izrazio svoju podršku Ćamilu, još prije više od 20 dana. Podržali smo ga i na prošlim lokalnim izborima, podržat ćemo ga i sada, jer je Duraković odlično obavljao poslove načelnika naše opštine – istakao je Meholjić.

Nakon što je obznanio da ponovo želi biti nezavisni kandidat, Opštinska organizacija SDP BiH Srebrenica je, u dogovoru s predsjednikom Nerminom Nikšićem, javno dala svoju podršku Ćamilu Durakoviću – naveo je predsjednik Opštinske organizacije SDPBiH Srebrenica, saopćeno je iz te stranke.

– Mišljenja smo da Durakovića treba podržati i dati mu još jednu šansu, jer mislimo da bolje osobe za sve građane Srebrenice nema. Ćamil je načelnik koji je mnogo uradio po pitanju pomirenja među narodima u Srebrenici i nezaobilazan je faktor suživota na ovim prostorima. Cilj SDP-a jeste da gradi budućnost baziranu na suživotu i toleranciji, a ne budućnost baziranu na podjelama i svađama.

U protekle četiri godine Ćamil je uradio mnogo za Srebrenicu i okolinu, od otvaranja novih radnih mjesta, pa do poboljšanja infrastrukture, te se i dalje zalaže za napredak Opštine. Mislim da će tako biti i u budućnosti i mislim da svi građani Srebrenice trebaju glasati za njega. Nadam se da će ga i ostale probosanske stranke u Srebenici podržati i tako jasno staviti do znanja da samo zajednički kandidat može pobijediti na predstojećim lokalnim izborima – istakao je Meholjić.