BiH

potvrda o diplomi

Mektić na Twitteru objavio dokument uz poruku: “Samo za dušmane”

28/09/2019

Ranije je Mektić tvrdio da je vijest o njegovoj „lažnoj diplomi“ bila pokušaj da se „širenjem neistina i dezinformacija diskredituju oni koji ukazuju i bore se protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj i BiH“

O fakultetskoj diplomi i obrazovanju ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića dugo se vodi polemika. Prozivali su ga i mediji, ali i kolege političari. Iako je ranije objavljivao diplomu, danas je ponovo želio potvrditi svoje akademsko zvanje.

Na Twitteru je objavio potvrdu koja dokazuje vjerodostojnost diplome, uz poruku “Samo za dušmane”.

“Provjerom kroz službene evidencije Visoke policijske škole u Zagrebu, utvrđeno je da Dragan Mektić, rođen 24. decembra 1956. godine u Dragalovcima, Doboj, BiH, pri Fakultetu kriminalističkih znanosti završio studij unutrašnje poslove-program diplomirani kriminalist u zajedničkom izvođenju Pravnog fakulteta u Zagrebu i Fakulteta kriminalističkih znanosti, te da je diploma broj: 90/89., kojom je stekao visoku stručnu spremu sedmog (VII) stepena i zvanje kriminalist, vjerodnostojna”, stoji u potvrdi koju je potpisao doc. dr. sc. Joško Vukosav.

Ranije je Mektić tvrdio da je vijest o njegovoj „lažnoj diplomi“ bila pokušaj da se „širenjem neistina i dezinformacija diskredituju oni koji ukazuju i bore se protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj i BiH“.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.