Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Još se čeka rasplet

Mektić o “aferi selefije”: Mi na svojoj strani imamo argumente za još neke stvari

dragan-mektic

Direktor hrvatskih obavještajaca priznaje da je razgovarano sa određenim osobama, ali da tvrdi da Hrvatska nikoga nije vrbovala zbog prenosa oružja

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić za BHRT je danas rekao da još nije dobio službeni zahtjev Predsjedništva BiH da se Ministarstvo izjasni o aferi “selefije”, koja je i dalje u fokusu javnosti u BiH i Hrvatskoj.

Šef hrvatske Sigurnosno-obavještajne agencije potvrdio je da su hrvatski obavještajci razgovarali s pripadnicima selefijske zajednice u Bosni i Hercegovini, ali tvrdi da ih nisu vrbovali radi podmetanja oružja u BiH.

Direktor hrvatskih obavještajaca priznaje da je razgovarano sa određenim osobama, ali da tvrdi da Hrvatska nikoga nije vrbovala zbog prenosa oružja.

Ministar sigurnosti BiH, koji je jedini priznao postojanje ove afere, kaže da je bio jasan i tvrdi da se Hrvatska ovim izjavama “pere”.

“Mislim da su nepotrebno htjeli da isprovociraju situaciju i da su to djelimično priznali. Mi na svojoj strani imamo argumente za još neke stvari”, rekao je Mektić.

Iz Tužilaštva BiH potvrdili su da je formiran predmet u vezi s ovim slučajem i da će biti ispitano nekoliko osoba.