Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mektić: Ognjen Tadić je prevršio svaku mjeru

BiH

mektic – press

Član Glavnog odbora SDS-a Dragan Mektić rekao je danas u Sarajevu da postoje provjerene informacije da je član SDS-a Ognjen Tadić podnio zahtjev za registraciju političke partije Osnovnom sudu u Banjoj Luci.

Mektić je ocijenio da je Tadić na taj način “prevršio svaku mjeru štetnosti svog djelovanja u SDS-u” i da SDS treba da isključi takvog i svakog drugog pojedinca koji radi protiv interesa stranke.

“Dosta je više eksperimenata sa Tadićem. On radi protiv interesa i stavova SDS-a i šteti ovoj stranci”, rekao je Mektić novinarima.

Prema njegovim riječima, Tadić već duže vrijeme ne poštuje stavove i interese SDS-a i istupa samostalno sa raznim prijedlozima, inicijativama i idejama koje nikada ni na koji način nisu raspravljane na organima SDS-a.

“Ako je sa nekim popio kafu i neobavezno pričao u zgradi zajedničkih institucija, nekorektno je da iznosi kao zvanične razgovore sa SDS-om i zloupotrebljava nekoga ko je kolegijalan i razgovarao je sa njim”, dodao je Mektić.

On tvrdi da nije tačno da je Tadić pisao program Saveza za promjene, dodajući da je to skup ideja, razmišljanja i načina rješavanja određenih problema, prije svega, tri političke partije – SDS-a, PDP-a i NDP-a.

“Neka formira političku partiju, on ne može biti lider u Savezu za promjene, bar što se tiče SDS-a”, poručio je Mektić.

On ističe da se Tadić u posljednje vrijeme samoinicijativno bavio i kadrovskom politikom.

Mektić je izrazio uvjerenje da će SDS u narednom periodu tražiti nova lica u koja će građani Srpske imati povjerenja.