Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Mektić: Pripreme za dolazak pape trajale su nekoliko mjeseci

08/06/2015

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić uputio je čestitku policijskim i bezbjednosnim agencijama u BiH na besprijekornom obezbjeđenju posjete poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje Bosni i Hercegovini.

– Temeljne pripreme koje je Pododbor za bezbjednost u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH započeo prije nekoliko mjeseci, rezultirale su da posjeta ovog visokog gosta i oko 100.000 vjernika protekne bez ijednog propusta ili incidenta. Time smo još jednom pokazali da imamo osposobljene policijske i obavještajne strukture koje uz dobru saradnju i koordinaciju mogu da odgovore i ovako velikom bezbjednosnom izazovu – kazao je Mektić.

Osim policijskih agencija sa svih nivoa u BiH, Mektić se zahvalio MUP-ovim susjednih zemalja za saradnju i doprinos da dolazak vjernika iz brojnih zemlja regiona i Evrope protekne bez problema.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.