Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mektić: Ne razumijem takav odnos prema pjevačici koja tezgari po kafanama

dragan mektic345
Foto: D. Begović

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je da je srbijanska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović za vrijeme kontroverzne posjete Banjoj Luci spavala u zgradi Vlade Republike Srpske.

On je komentirao aferu “Ceca i helikopter” i rekao da se radi ”aroganciji i nepoštivanju vlasti”.

Na konferenciji za medije u Sarajevu Mektić je rekao kako ima informacije da je Ceca imala VIP tretman te da je spavala u apartmanu za posebne goste u zgradi Vlade RS.

– Dobar prijatelj me prozvao? Neka te dobar prijatelj stavio u vozilo i provozao. Ceca ne samo što je vožena helikopterom, na takav način, a došla je na privatnu zabavu, za koju mislim da je uzela 100.000 eura. Imala je VIP status u Banjoj Luci, spavala je kao VIP osoba u posebnim apartmanima u zgradi Vlade – rekao je Mektić.

On je rekao da njemu to nikada ne bi dopustili.

– Ako uđem, pitanje je da li bih izašao. Takav odnos imati prema pjevačici, koja tezgari po kafanama za velike pare, koja je za jednu noć od Banjalučana uzela 100.000 eura, i kao učinila im veliku uslugu, pa je dovesti, vozati, dati joj apartman da spava. To je arogancija vlasti i nepoštivanje vlasti – kazao je Mektić.