Otac ubijenog mladića

Memić: Da su imali hiljadu pitanja za mene dobili bi odgovore

memic-muriz2 Federalna TV (1)

Advokat Muriza Memića, Ifet Feraget, također kaže da je Muriz Memić bio spreman na sva eventualna pitanja odbrane

Na Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje Zijadu Mutapu, Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću nakon pauze od dva mjeseca.

Posljednje suđenje bilo je 14. oktobra kada je kao prvi svjedok Tužilaštva BiH ispitan Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića čija smrt nije rasvijetljena skoro šest godina. Na prošlom ročištu Memića je ispitalo Tužilaštvo BiH, a danas su ga unakrsno trebalo ispitati odbrane optuženih. Međutim, niti jedna odbrana od svih pet nije imala pitanja za Memića.

Nakon ročišta Muriz Memić je izjavio da su očekivali da odbrana neće imati pitanja

“Na prošlom ročitu bilo je nekih bombastičnih najava kako će oni mene ispitivati i da imaju hiljadu pitanja za mene, ali eto vidimo kakvi su ti advokati”, rekao je Memić i dodao da su spremni na sve što se može desiti u ovom procesu.

“Ovaj proces će trajati i oni će pokušati da na sve načine ovo obore, ali neće im to poći za rukom. Slušam ja priče i po gradu i šta pokušavaju ovi advokati i ko ih angažuje i ko ih plaća. Ja imam advokata od početka koji mi je rekao da moram biti smiren. Ja nisam inače ovakav, ali ga slušam. Moj advokat radi pro bono, a njihovi, ne vjerujem”, rekao je Memić, prenosi Federalna TV.

Advokat Muriza Memića, Ifet Feraget, također kaže da je Muriz Memić bio spreman na sva eventualna pitanja odbrane.

“To je dobro rekao Muriz. Da su mi postavili hiljadu pitanja, ja bih im dao odgovor na svako od tih pitanja jer govorim ono što piše u dokazima. Često smo mi advokati na seminarima spominjali slučaj kad je advokat ispitivao svjedoka na okolnosti nekog događaja pa ga pitao ‘zašto lažete kad niste vidjeli da moj klijent oštećenom odgrizao uho’, a onda je svjedok odgovorio da je to tačno, ali da je vidio kada je ispljunuo uho. Dakle, treba se čuvati unakrsnog ispitivanja. Kada ispitujete svjedoka koji je stabilan i kada može ugroziti vašeg klijenta onda je najracionalnija odluka da kaže da nema pitanja za svjedoka”, rekao je Feraget.

Naredno ročište bit će održano 23. decembra kada će svjedočiti Arijana Memić, te Nedžad Hrvat i Velibor Ristivojević.