Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

radni sastanak

Memić, Dragičević i Feraget nakon posjete OHR-u ohrabreni obećanom podrškom

memic – feraget – dragicevic (1)

Advokat Ifet Feraget istakao je da je OHR dobro upoznat sa ova dva slučaja

Muriz Memić i Davor Dragičević su se u pratnji advokata Ifeta Ferageta sastali s predstavnicima OHR-a u Sarajevu. Iz OHR-a su kazali da je to radni sastanak, nakon kojega su se očevi stradalih Davida i Dženana, ohrabreni obećanom podrškom, obratili medijima.

– Bio je to jedan radni sastanak, zadovoljni smo. Očekujemo i sastanak sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom. Ujedno ovo je i poziv glavnom tužiocu Tužilaštva u BiH Milanu Kajganiću da me primi. Možda i neće biti sljedećih protesta. Dobili smo punu podršku OHR-a. Vrijeme je da se ovo riješi, a ne da se tek otvara istraga – naveo je Muriz Memić.

Davor Dragičević izjavio je nakon sastanka u OHR-u da je Ured visokog predstavnika dobro upoznat sa slučajem ubistva Dženana i Davida.

– Oni su bili konkretni i mi smo bili konkretni. Uskoro očekujem da Tužiulaštvo poduzme sljedeće korake. Bit će skup pravde, zadnji veličansteni i nadam se da će svi građani BiH zajedno doći do pravde – rekao je.

Advokat Ifet Feraget istakao je da je OHR dobro upoznat sa ova dva slučaja.

– Dok se neki bave mogućim ratovima, pa nam dolaze drugi da nam kažu da rata neće biti, ja sam otvoreno rekao OHR-u da oni koji o tome razgovaraju ne bi bili u toj poziciji da su riješeni slučajevi Memić i Dragičević. Pametnom dosta! Ono što je više puta naglašeno jeste da su oni fascinirani podrškom naroda ovim slučajevima. Bio je vrlo koristan sastanak – kazao je Feraget.

Očekuje se da ove istrage budu okončane, a ne tek otvorene, dodao je Feraget.

– Ovdje nije samo u pitanju pravo na život, ovdje je davno pređena granica nehumanog postupanja. Oni su sami prepušteni sebi, a da mi ne ulažemo toliko truda i energije, jasno vam je da bi Tužilaštvo davno odustalo od oba ova slučaja – istakao je Feraget.