BiH

Nakon sastanka s Hahnom

Memić i Radanović: Dolaze nezavisni istražitelji iz Evrope da vrše istrage

28/03/2019

Memić je kazao novinarima da je komesar upoznat sa svime, te da su mu oni ponovili svoje probleme

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, i Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića danas su održali sastanka s evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom. Nakon razgovora s komesarom Hahnom izrazili su nadu da bi se konačno mogla riješiti ova dva slučaja ubistva.

Memić je kazao novinarima da je komesar upoznat sa svime, te da su mu oni ponovili svoje probleme.

„Ispričali smo mu o korupciji u pravosuđu, da je VSTV korumpiran. Jer ne može VSTV jedan dan istraživati Dalidu Burzić, a drugi je nagraditi i imenovati za sudiju. Doći će nezavisni istražitelji iz Evrope. Počinju raditi, to nas je ohrabrilo. Generalno će ispitati rad u pravosuđu. To je glavni uslov za ulazak u EU. VSTV nije nezavisan. Konkretno sam iznio svoj strah i rekao da ne znam šta da očekujem od presude Vrhovnog suda, imamo informacije da Dalida Burzić i Tihomir Jurko su vršili pritisak na Vrhovni sud, kazao je Memić.

Suzana Radenović, majka ubijenog Davida istakla je da je tražila da se „slučaj David“ prebaci na Tužilaštvo BiH.

„Nadam se i očekujem, jer oni imaju moć, da će se stvari pokrenuti s mrtve tačke. Vjerujem nakon sastanaka s Hahnom da će biti bolje. Zahtijevala sam, molila da se slučaj moga sina prebaci na Tužilaštvo BiH. Strani istražitelji i sudije dolaze da urade istragu o istrazi, da utvrde propuste koje je policija i tužilaštvo uradila“, istakla je Radenović.
Podsjećamo, okolnosti u kojima su stradali Dženan Memić na Ilidži kod Sarajeva i David Dragičević u Banja Luci još nikada nisu razjašnjeni.

Komentari

Autor: Patria

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.