Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj "memić"

Memić nakon sastanka u Tužilaštvu BiH: Čekao sam šest godina, istraga je pokrenuta

New Project – 2022-05-26T144647.286

Na sastanku su oštećeni upoznati, da su navedeni predmeti definisani kao prioriteti u postupanju Tužilaštva BiH, te im je prezentovano koji koraci i aktivnosti su poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu

“Istraga je pokrenuta. Čekao sam šest godina, državno Tužilaštvo preuzima”, kazao je nakon izlaska iz prostorija Suda BiH Muriz Memić, otac mladića Dženana Memića čija smrt još nikada nije rasvjetljena.

“Po prvi put spominje se ime Muamera Budnje, advokati hoće da je to nezakonito, ali svjedok što je pričao to je za mene istina i ja sam tu istinu davno zvao”, kazao je Memić.

“Dalida Burzić dok ne bude procesuirana ovo se neće završiti. Dalida Burzić mora biti procesiuirana, jer ovo je bila namjera, znalo se od početka, od 8. februara 2016. Od te noći se znalo da je Dženan napadnut. Alisa Mutap i njen tata morat će odgovarati”, poručio je Memić.

Pogledajte kompletno obraćanje Memića, Davora Dragičevića i advokata Ifeta Ferageta nakon izlaska iz prostorija Suda i Tužilaštva BiH.

Oglasilo se Tužilaštvo

V.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH, zajedno sa postupajućim tužiocima u navedenim predmetima, sastao se sa predstavnicima porodica oštećenih, Murizom Memićem i Davorom Dragičevićem kao i njihovim pravnim zastupnikom.

Također, predstavnici oštećenih upoznati su da je na nedavnom sastanku Koordinacionog tijela tužilaca u Bosni i Hercegovini, donesen zaključak da se sve aktivnosti koje se odnose na predmet stradanja Memić Dženana, procesuiraju u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su oštećeni upoznati, da su navedeni predmeti definisani kao prioriteti u postupanju Tužilaštva BiH, te im je prezentovano koji koraci i aktivnosti su poduzeti u navedenim predmetima, kao i u kojem segmentu će fokus rada biti usmjeren u narednom periodu.

Na sastanku je istaknuto da sve institucije moraju pružiti porodicama oštećenih adekvatnu zaštitu njihove sigurnosti, što je zadatak i obaveza svih nadležnih institucija u Bosni i Hercegovini.