Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memić: Nemam dogovor sa A-SDA

Senaid Memic
Senaid Memić

Tvrdnja da imam dogovor sa A-SDA oko moje kandidature ispred te stranke za poziciju općinskog načelnika na narednim izborima je laž, saopćio je danas načelnik sarajevske Općine Ilidža Senaid Memić.

On je istakao kako prateći dešavanja i objave na raznoznoraznim portalima i forumima koji “kruže internetom bez ikakvog osnova, argumenta, autora i svrhe, želim javnim demantom da se obratim građanima Ilidže.”

“Tvrdnja da imam dogovor sa A-SDA oko moje kandidature ispred te stranke za poziciju općinskog načelnika na narednim izborima je laž. Ja, Senaid Memić sam jedan od osnivača SDA i još uvijek član te stranke. Kada smo osnivali SDA, obavezali smo se da će ta stranka poštovati zakone ove države i da će poštovati procedure i kriterije pri odabiru svojih kadrova na osnovu dokumenta koje je sama donijela. Načelnik sam općine i nemam vremena niti pretjerane želje da se miješam u unutrašnja pitanja političkih stranaka a pogotovo ne onih čiji nisam član. Načelnik sam općine svim građanima općine Ilidža pa tako i svojim stranačkim kolegama i svim članovima drugih političkih partija koje djeluju na području općine Ilidža”, navedeno je u javnom demantu općinskog načelnika.