Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istražitelji slažu kockice: Motiv ubistva nesretne djevojke u Olovu je ljubomora?!

Leš je pronađen nedaleko od litice sa koje su je bacile ubice

U nastavku današnje pretrage, koja je jučer kasno uvečer prekinuta zbog teško pristupačnog terena u kanjonu Stupčanice, timovi pripadnika MUPZDK-a i civilne zaštite FBiH uočili su u nabujaloj vodi tijelo za koje se pretpostavlja da se radi o ubijenoj djevojci Arneli Đogić.

Na mjesto pronalaska tijela u vodi na olovskom lokalitetu Bjeliš, trebaju da pristignu uviđajne i istražne ekipe kriminalističke policije MUP-a i dežurni kantonalni tužilac koji će nakon izvlačenja tijela  obaviti uviđajne radnje. [yuzo_related]

-Ekipe  na terenu uočile su tijelo u vodi na mjestu u koje je nedaleko s litice tijelo djevojke bačeno u ponor, i ekipe će dalje postupati u skladu sa zahtjevima dežurnog kantonalnog tužioca- potvrđeno je Feni u MUP-u ZDK-a.

Kantonalnom tužilastvu sinoć su predati na postupak Avdija Selimović i Muriz Brkić, koji su priznali da su ubili 24-godišnju Arnelu Đogić i zatim je s visoke stijene bacili u korito nabujale Stupčanice.

Dežurna kantonalna tužiteljica Aida Pinjo danas u Kantonalnom tužilaštvu u Zenici obavlja saslušanja privedenih nakon čega će zatražiti da se povede postupak  u nadležnom sudu.

Iz nezvaničnog izvora motiv ovog ubistva mogla bi biti ljubomora Avdije Selimovića, ali prave činjenice će se utvrditi nakon završetka svih istražnih radnji.