Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Memić: Zašto je Dalidi Burzić toliko stalo da se ovo ne objavi u javnost (VIDEO)

muriz memic

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koja je održana povodom izvještaja Komisije za sigurnost o provedenom skupštinskom nadzoru nad zakonitošću rada Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a u “predmetu Dženan Memić” završena je zaključkom kojim se od Tužilaštva KS-a traži da pokrene proceduru odgovornosti.

– Shodno podnesenom izvještaju Komisije za sigurnost, zahtijeva se od nadležnih organa Tužilaštva KS-a, MUP-a i Uprave policije MUPKS-a, da u skladu sa svojim nadležnostima pokrenu proceduru odgovornosti svih onih koji su počinili određene propuste postupajući u navedenom predmetu i slučaju te da o provedenim postupcima izvijeste Skupštinu KS-a najkasnije u roku od šest mjeseci – navodi se između ostalog u zaključku.

Komisija za sigurnost Skupštine KS: Brojni propusti u “slučaju Dženan Memić”

“Tužilaštvo je tražilo da izvještaj ne ide u javnost, ali je on iznesen. I u kraćoj verziji se vidi ko je pravio greške i propuste. Sad treba vidjeti ko je u Tužilaštvu pravio greške. Zašto je Dalidi Burzić toliko stalo da se ovo ne objavi u javnost”, rekao je Dženanov otac Muriz Memić, koji je u razgovoru za Fokus otkrio i nove detalje oko istrage, kada se planiraju novi protesti i šta će poduzeti u narednom periodu.

“Iskoristio bih priliku posebno da se zahvalim Segmedini Srni, koja je pokrenula inicijativu da se formira skupštinska komisija. Zahvaljujem se i Ani Babić, Semiru Haliloviću, Skupštini Kantona koja je ovo jednoglasno podržala. Čestitam Komisiji na hrabrosti, Elvedinu Okeriću i svim članovima Komisije, izjavio je između ostalog Muriz Memić za Fokus.

Kompletan razgovor pogledajte u videoprilogu: