Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolozi objavili u kojim dijelovima BiH se danas očekuje snijeg

snijeg ovce
Foto: Screenshot/Twitter

Duvaće slab do umjeren vjetar, zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno i hladnije vrijeme uz kišu i lokalne pljuskove, a na planinama je moguć slab snijeg.

Usljed pada temperature vazduha na planinama u centralnim i istočnim predjelima kiša će preći u susnježicu i snijeg, a poslije podne padavine će prestati i doći će do razvedravanja u većini predjela.

Duvaće slab do umjeren vjetar, zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini, uglavnom, jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od dva na zapadu do osam na jugu, u višim predjelima od minus tri, a dnevna od sedam do 12, u višim predjelima od tri Celzijusova stepena.

Prognoza za naredne dane

U nedjelju, jutro u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno oblačno. U ostatku zemlje sunčano, uz postepeno naoblačenje. Povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Tokom noći slabe padavine se očekuju i u dijelovima centralne i istočne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak, jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 10 do 16 °C.

U utorak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći kiša i lokalni pljuskovi u većem dijelu zemlje. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu i sjeveru zemlje do 14, a dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 21 °C.