Meterolozi najavljuju pljuskove, grmljavinu i udare vjetra poslije podne

sarajevo_bascarsija_kisa

U Bosni i Hercegovini jutros je  pretežno oblačno, a u sjevernim područjima Bosne ponegdje pada slaba kiša.

Temperature izmjerene u 8.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Ivan-sedlo 12, Kupres 13, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Sokolac 14, Banja Luka, Bihać, Srebrenica i Zvornik 15, Bijeljina, Doboj, Jajce, Sanski Most i Tuzla 16, Prijedor 17, Zenica 18, Livno 19, Mostar 20, Neum i Trebinje 22 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 3 hPa je veći od normalnog i raste.

U Bosni i Hercegovini danas će bit pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne povremeno se očekuje kiša u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Od sredine dana prema večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući u većem dijelu Bosne. U zapadnim i centralnim područjima je moguća i grmljavina.

U Hercegovini većinom bez padavina. Poslijepodne lokalno je moguć pljusak u sjevernim dijelovima Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U većem dijelu zemlje južnog smjera. U sjevernim područjima sjeveroistočnog smjera.

Prijepodne na jugu Hercegovine su mogući i jaki udari juga. Najviša dnevna temperatura između 19 i 25, na jugu do 27 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno. Poslijepodne je moguć i pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.