Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

građani, oprez!

Metorolozi izdali novo narandžasto upozorenje za BiH

sarajevo nevrijeme
FOTO: TV N1

Stanovništvo se upozorava na smetnje i krhotine koje nosi vjetar, te moguće prekide u snabdijevanju električnom energijom

Za većinu područja u BiH za danas je izdato narandžasto upozorenje na kišu, grmljavinu i pojačan vjetar, te moguć grad.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS saopšteno je da se najjači udari vjetra, više od 80 kilometara na sat, očekuju u široj regiji oko rijeke Save.

Narandžasto upozorenje odnosi se na zapadna, sjeverna, centralna i istočna područja, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Uz jače pljuskove, lokalno može pasti 15 do 35 litara kiše po metru kvadratnom.

Uz grmljavinu se očekuje vjetar brzine 45 do 65 kilometara na sat.

Stanovništvo se upozorava na smetnje i krhotine koje nosi vjetar, te moguće prekide u snabdijevanju električnom energijom.

Dnevna temperatura i do 38

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutro je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša je zabilježena u centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 16, Sokolac 18, Bihać, Bugojno, Zvornik 19, Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 20, Mostar, Trebinje 26 i Neum 30 stepeni Celzijusovih.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Dio prijepodneva kiša na sjeveroistoku Bosne. Poslije podne i tokom noći u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Krajem dana i u večernjim satima u sjevernim područjima Bosne je moguće jače grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar slab do umjeren u zapadnim područjima Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 28 do 34, na jugu do 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom poslijepodneva su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Dnevna temperatura oko 33 stepena, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.