Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zastupnica NIP-a u PSBIH

Mia Karamehić Abazović nezadovoljne mlade u Sarajevu nazvala “hiperprivilegovanom kastom”

Mia Karamehić Abazović
Foto: parlament.ba

Ona smatra da Kanton Sarajevo nije trebao davati novac poreskih obveznika “povlaštenoj kasti mladih”

Zastupnica NiP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mia Karamehić Abazović mlade u Sarajevu koji protestuju zbog iznosa subvencije za kupovinu stana nazvala je “hiperprivilegiranom kastom” uz oštru poruku “da im nije trebalo dati ništa”.

-Hiperprivilegirana kasta koja ima novca priuštiti si enormno visoke cijene stanova u KS zahtjeva više?! Nije vam se trebalo dati ništa. Među vama nema radnica u trgovini, radnika u proizvodnom sektoru, čistačica, automehaničara (zaposlenika) ili ih ima neznatno malo – napisala je na X-u.

Ona smatra da Kanton Sarajevo nije trebao davati novac poreskih obveznika “povlaštenoj kasti mladih”.

Također je napisala da mladi koji su dobili subvencije nisu uplatili “ni 100 KM poreza u KS.”

-Umjesto da KS subvencionira kamate na hipotekarne kredite preko banaka u javnom vlasništvu ili da gradi vlastiti stambeni fond pa ga izdaje pod povoljnim uvjetima (gradeći i preuzimajući veći dio stanova u KS), dijeli se novac poreskih obveznika povlaštenoj kasti mladih (od kojih mnogi nisu uplatili ni 100KM poreza u KS). Populizam bez dugoročnih efekata. PS. Znam da su i ‘moji’ u vlasti – kritika je upućena i njima – napisala je na X-u Abazović, dodavši da “Pravilnik evidentno pogoduje hiperprivilegiranoj kasti”.