Kandidat za predsjednika stranke

Mićić: Spreman sam da podržim kandidata za novu viziju SDS-a

mico-micic

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić je sinoć, nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi, rekao da se stranka nalazi u veoma ozbiljnoj i teškoj situaciji

Gradski odbor Srpske demokratske starnke (SDS) Bijeljina odlučio je da Mićo Mićić bude kandidat za predsjednika stranke na nivou Republike Srpske.

Ranije je nekoliko općinskih odbora te stranke predložilo Milana Milićevića za novog lidera najjače opozcione stranke u RS.

Predsjednik bijeljinskog Gradskog odbora SDS-a Mićo Mićić je sinoć, nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi, rekao da se stranka nalazi u veoma ozbiljnoj i teškoj situaciji, ali da je za SDS najbolje da ima samo jednog kandidata za predsjednika.

-Spreman sam da, zajedno s Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobjedničkog SDS-a i za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj RS i SDS-a, a ne podjele koje vode daljem urušavanju ugleda i snage stranke – naveo je Mićić.

Dodao je i da je RS-u potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa vlasti koji će, zahvaljujući tome, ubjedljivo pobijediti na lokalnim izborima 2020, a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj tog bh. entiteta.