Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

Migranti se sukobili u gradskom parku, jedno lice povrijeđeno (FOTO)

bihac (2)

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), povrijeđeno lice je zadobilo povrede u predjelu stomaka i zadržano je na daljnjem liječenju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

U sukoba većeg broja migranata, do kojeg je došlo danas oko 13 sati u Gradskom parku u centru Bihaća jedno lice je povrijeđeno, a sve se odigralo ispred Gradskog vrtića, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), povrijeđeno lice je zadobilo povrede u predjelu stomaka i zadržano je na daljnjem liječenju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

“Radi se o licu iz Afganistana starosne dobi 24 godine. Trenutno se provodi daljnja kriminalistička obrada u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela i utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do ovoga. Prema podacima s kojima mi trenutno raspolažemo, najmanje 20 do 30 migranata je učestvovalo u ovom sukobu. U ovom trenutku imamo određen broj tih lica u Policijskoj stanici Bihać s kojima se obavljaju informativni razgovori , u toku daljnjeg rada po ovom predmetu bit će ih još više i nadam se da ćemo utvrditi šta se tačno desilo.”, izjavio je Ale Šiljdedić, potparol MUP-a USK-a.

Povrijeđeni migrant je primljen na odjel hirurgije u Kantonalnu bolnicu u Bihaću. Trenutno stanje ovog lica je stabilno, a nakon dijagnostike bit će poznate tačne informacije o nanesenim tjelesnim povredama koje je lice zadobilo u ovom sukobu.

Ale Šiljdedić, potparol MUP-a USK-a

“Danas je došlo jedno imigraciono lice 1995. godište sa ubodnom ranom u području abdomena. Pacijent je trenutno u dijagnostičkoj obradi i trenutno je hemoginatski stabilan. Međutim, vidjet ćemo kakav će poslije biti ishod liječenja” kazao je Felić Harun, dežurni doktor u prijemnoj ambulanti u Kantonalnoj bolnici Bihać.

Očevidac uposlenik jedne javne ustanove u Bihaću, koji nije želio otkriti svoj identitet, izjavio je da je prolazeći kroz park vidio grupu migranata kako jure jednog migranta i nakon velike gužve, jedno lice je ostalo da leži na travi parka, dok su se ostali migranti razbježali nakon što su vidjeli da su građani pozvali policiju.