Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odluka općine

Vogošća zavijena u crno zbog stradanja porodice Brkić, bit će proglašen Dan žalosti

alici

Općinski načelnik je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza postradalim članovima porodice Brkić

Vogošća je ostala šokirana tragedijom koja se desila u jutarnjim satima na autoputu kod Sarajeva, pri ulasku u tunel Igman.

– U nesreći su nastradali naši sugrađani Almir Brkić, njegova supruga Lamija, njihova kćerka Fatima, dok je sin Bilal prevezen u bolnicu – navodi se u saopćenju Općine Vogošća.

Inače Almir Brkić je radio kao profesor matematike u Srednjoj Saobraćajnoj školi, a obavljao je i dužnost Predsjednika Vijeća roditelja u Osnovnoj školi “Zahid Baručija” koju je pohađao njegov sin Bilal, a Fatima je trebala pohađati od septembra. Bio je aktivan i u svom komšiluku pa je u džematu Blagovac organizovao instruktivnu nastavu iz matematike.

Općinski načelnik je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti Dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza postradalim članovima porodice Brkić, navodi se u saopćenju Općine.

Kako piše portal Faktor.ba, pozivajući se na poznanike stradale porodice, Almir i Lamija su važili za uzorne članove lokalne zajednice.

– Bili su spremni pomoći svakome kome je to bilo potrebno. Stalno su učestvovali u humanitarnim akcijama i uvijek su se prvi angažovali gdje god je i kome god je to bilo potrebno – kazala nam je jedna poznanica stradalih Brkića.

Kako je rekla, Almir je jutros ranije došao po starije dijete u školu, nakon čega je porodica zajedno krenula na put, ali joj nije poznato gdje.

– Kada je čula ovu strašnu vijest, učiteljica u školi koju je dijete pohađalo pala je u nesvijest – ispričala je ova žena.

Almir je radio u sarajevskoj Srednjoj školi za saobraćaj i komunikacije kao profesor matematike. Nakon vijesti o tragediji koja je zadesila Brkića i njegovu porodicu, Saobraćajna škola je odgodila održavanje maturske večeri, a koja je bila planirana za 9. juni.

Početkom godine Almir, koji je bio član Vijeća roditelja, za sve učenike devetih razreda iz džemata Blagovac u Vogošći organizirao je besplatne časove matematike kako bi se djeca pripremila za eksternu maturu.

Povodom ove tragedije oglasilo se i Vijeće roditelja Kantona Sarajevo,čiji su članovi, kako je navedeno, s tugom i nevjericom primili tužnu vijest o smrti njihovog člana i njegove porodice.