Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Islamic Relief Worldwide"

Migrantima u kampu Lipa podijeljeno 1.000 paketa zimske garderobe

migranti-lipa (1)

Također, Islamic Relief je migrantima u kampu Lipa obezbijedio hljeb za deset dana, a u narednom periodu planirana je podjela prehrambenih paketa

U migrantskom kampu Lipa u blizini Bihaća danas je Islamic Relief Worldwide izvršio podjelu paketa zimske garderobe za oko 1.000 migranata koji borave u pomenutom kampu, a u cilju ublažavanju trenutne humanitarne krize, prenosi Anadolu Agency (AA).

Svaki paket sastojao se od slijedećih artikala: jakna, čizme, trenerka, donji veš, potkošulje, čarape, pidžama, šal, kapa, rukavice, papuče, majice – kratki i dugi rukav, kabanica.

Današnja aktivnost je realizovana u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti Bosne i Hercegovine i Crvenim križom Unsko-sanskog kantona.

Također, Islamic Relief je migrantima u kampu Lipa obezbijedio hljeb za deset dana, a u narednom periodu planirana je podjela prehrambenih paketa.

Projekat je finansiran od strane partnerskih ureda Islamic Relief SAD i Islamic Relief Kanada.

Islamic Relief Worldwide je međunarodna humanitarna organizacija koja je za 37 godina postojanja promijenila živote više od 110 miliona ljudi u više od 40 zemalja širom svijeta. U Bosni i Hercegovini djeluje od 1992. godine i od tada do danas pomaže najugroženije kategorije društva u kojem su se sada našli i migranti koji borave u kampu Lipa.

Islamic Relief od 1984. godine odgovara na patnje i potrebe izbjeglica i raseljenih lica i zagovara poštivanje njihovog dostojanstva i prava.