Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jednoglasna odluka

Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva

milan mladenovic

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji

Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća, Milan Mladenović, legendarni lider grupe EKV, posthumno je proglašen Počasnim građaninom Sarajeva.

Ovo vrijedno gradsko priznanje posvećeno je hrabrosti i odvažnosti čovjeka koji je, kada su svi šutjeli, podigao glas i pružio iskrenu podršku gradu u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji.

Suosnivač projekta Ars Aevi Anur Hadžiomerspahić nagrađen je posthumno Plaketom Grada.

Dobitnici tog priznanja su i akademik profesor doktor sc. Borislav Petrović i Vincent Tan, za doprinos u oblasti obrazovanja i sporta.

Nagrada “Graham Bamford“ pripala je Pašagi Grbi-Paši, sarajevskom planinaru i spasiocu za iskazanu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam.

“Sarajevska pahuljica“ dodjeljuje se karatistkinjama Emini i Nejri Sipović, teniserki Amajli Kadrić i učenicima Druge gimnazije koji su se okitili zlatnim medaljama na STEM olimpijadi u Frankfurtu, navode iz Gradske uprave Sarajeva.