Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik vstv-a

Milan Tegeltija saslušan u Tužilaštvu BiH

Milan Tegeltija

Do saslušanja je došlo nakon teksta istraživačkog portala Žurnal – koji je objavio snimak na kojem se vidi sastanak predsjednika VSTV-a Tegeltije sa istražiocem Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Nerminom Aleševićem, biznismenom iz Krajine

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegeltija saslušan je u Tužilaštvu BiH povodom afere “Potkivanje”.

To je potvrđeno i u VSTV-u BiH.

“Predsjednik VSTV-a je danas dao izjavu u svojstvu svjedoka postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine povodom aktualnog događaja”, saopšteno je iz VSTV-a.

Do saslušanja je došlo nakon teksta istraživačkog portala Žurnal – koji je objavio snimak na kojem se vidi sastanak predsjednika VSTV-a Tegeltije sa istražiocem Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Nerminom Aleševićem, biznismenom iz Krajine.

Nakon ove afere, Delegacija Evropske unije u BiH, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH i OSCE uputili su VSTV-u pismo u kojem su upozorili na brojne neregularnosti u krovnoj pravosudnoj instituciji.

Danas se održava sjednica VSTV-a – na kojoj će kasnije biti govora o ovom pismu.