BiH

društvene mreže

Milan Tegeltija se pravdao na Twitteru, “poklopio” ga Dragan Mektić

22/09/2020

A šta bi bio Twitter da nije Dragana Mektića, danas zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a bivšeg ministra sigurnosti

Društvena mreža Twiiter iz dana u dan dobiva epitet kao mjesto javne razmjene mišljenja.

Nekada je to u duhu parlamentarizma i “fair-playa”, a često vidimo i “niske udarce”.

Tako je danas predsjedavajući Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milan Tegeltija tvitao pitanje: “Ponavljam pitanje, da li na osnovu svega tvrdite da je u “javnom interesu” dozvoljeno tajno audio i video snimanje bez odobrenja suda, te da li podsticete novinare na takvu vrstu aktivnosti ?”.

Replicirala je Ivana Korajlić, direktorica Transparency Internationala: “Ako novinar snima počinjenje krivičnog djela čije otkrivanje je u javnom interesu, u svakom slučaju podržavam. A to je i stav Evropskog suda za ljduska prava.. Ja ne govorim o neovlaštenom snimanju npr. agencija za provođenje zakona, za koje je potrebno odobrenje suda, to je druga tejma”, piše Patria.

A šta bi bio Twitter da nije Dragana Mektića, danas zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a bivšeg ministra sigurnosti.

Na raspravu Tegeltije i Korajlić, Mektić je reagovao prema prvom čovjeku VSTV-a: “Pretpostavljam da ti je glavni motiv ovog teksta to što si snimljen u izvršenju krivičnog djela u aferi POTKIVANJE. Ivana ne podstiče novinare na tajno snimanje već je u pitanje objava novinara kad to dobije u posjed. E to tebe žulja u tvojoj aferi u potkivanju”, piše Patria.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.